La Tribunalul Alba audierea minorilor se desfășoară în „Camera fermecată a lui Remi”

     Sursă de inspirație pentru denumirea acestei camere a fost cartea lui Hector Malot „Singur pe lume”, un roman despre copilărie şi maturizare, despre prietenie şi familie. Este povestea micului orfan Remi care crește și se maturizează dând piept cu viață plină de greutăți, se confruntă cu adevărate drame dar în tot acest timp nu își pierde speranța că își va regăsi adevărata familie.

     Povestea lui Remi este asemănătoare cu a multor copii care păşesc în aceasta cameră şi sunt implicaţi în procedurile judiciare ce se desfăşoară la Tribunalul Alba şi la Judecătoria Alba Iulia.

    Numărul mare al cauzelor în care ascultarea minorilor este obligatorie a determinat conducerea Tribunalului Alba să răspundă cu promptitudine iniţiativei Lions Club Alba Iulia. Astfel, a fost amenajată o cameră decorată în culori calde, cu mobilier vesel dar şi cu donaţii în jucării din partea angajaţilor instanţei, cu scopul de a crea un mediu prietenos şi care să răspundă nevoii de apărare a drepturilor procesuale ale copiilor.