albaiulia

Judecătoria Alba Iulia

  Judecătoria Alba Iulia funcționează în circumscripția teritorială a Tribunalului Alba și Curții de Apel Alba Iulia , în baza Legii 304/2022 privind organizarea judiciară , modificată și completată prin Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniul proprietății și justiției .
  Sediul judecătoriei se află în Municipiul Alba Iulia, Piața Iuliu Maniu, nr. 24 , iar instituția funcționează în aceeași clădire în care își desfășoară activitatea Tribunalul Alba și Parchetele de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și Tribunalul Alba .
 Circumscripția Judecătoriei Alba Iulia cuprinde , conform H.G.nr. 337/1993 municipiul Alba Iulia, orașele Cugir și Zlatna și comunele Almașu Mare, Berghin, Blandiana, Ceru Băcăinți, Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Ighiu, Întregalde , Meteș, Săliștea ,Sântimbru , Șibot și Vințu de Jos.
aiud

Judecătoria Aiud

 Judecătoria Aiud funcționează în baza Legii 304/2022 privind organizarea judiciară modificată și completată prin Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției precum și unele măsuri adiacente, în circumscripția teritorială a Tribunalului Alba și Curții de Apel Alba-Iulia.
  Raza de activitate a Judecătoriei Aiud, cuprinde conform H.G. nr. 337/1993 municipiul Aiud, orașele Ocna-Mureș și Teiuș, precum și comunele Fărău, Hopârta, Livezile, Lopadea-Nouă, Lunca-Mureșului, Mirăslău, Noșlac, Ponor, Rădești, Râmeț, Rimetea, Stremț, Unirea, acoperind o suprafață de 1102 kmp, cu 76.061 locuitori.
  Suprafața utilă totală a spațiului deținut este de 461 mp, existând două săli de judecată și un număr de 8 birouri la parter și 8 la etaj. Edificiul construit la începutul secolului XX, cu două nivele, aspect impunător, fațade sobre și elegante, geamuri înalte orientate spre sud și vest, a servit ca sediu de instanță până în anul 1968, an în care Judecătoria Aiud a fost desființată.
 Odată cu notarea existenței clădirii prin încheierea nr. 588/21.03.1919 s-a menționat expres destinația acesteia de Palat Judiciar. După anul 1968 clădirea a fost utilizată o perioadă drept lăcaș de învățământ, iar din anul 1986 a trecut în administrarea Penitenciarului Aiud, fiind inclusă în perimetrul acestuia, printr-un gard înalt în continuarea celui de pază.
blaj

Judecătoria Blaj

 Judecătoria Blaj își desfășoară activitatea în conformitate cu dispozițiile Legii nr.304/2022 privind organizarea judiciară și Legii nr.303/2004 privind statutul magistraților, ale Regulamentului de ordine interioară al instanțelor judecătorești aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii prin Hotărârea Plenului nr.387/2005,cu modificările și completările ulterioare, precum și ale celorlalte acte normative privitoare la organizarea și funcționarea activității autorității judecătorești.
  Competenta teritorială cuprinde, potrivit HG nr.337/1993 cu modificările ulterioare, localitățile: Blaj, Bucerdea Grânoasă, Cetatea de Baltă, Cenade, Cergău, Crăciunelu de Jos, Jidvei, Mihalț, Roșia de Secaș, Sâncel, Șona, Valea Lungă.
  De la data înființării 01.12.1994 instanța și-a desfășurat activitatea în sediul din Blaj, bd. Republicii, nr.5, județul Alba, iar în anul 2001 Ministerul Justiției a achiziționat un alt imobil pentru funcționarea instanței. În luna iunie 2010 au fost finalizate lucrările de reparație capitală și amenajare a noului sediu, finanțate de Banca Mondială, iar în luna aprilie 2011 s-a realizat înlocuirea integrală a mobilierului vechi din instanță cu mobilier nou.
  Începând cu data de 01.07.2010 Judecătoria Blaj își desfășoară activitatea în noul sediu din Blaj, bd. Republicii, nr.14, județul Alba.
cimpeni

Judecătoria Cîmpeni

  Judecătoria Câmpeni are în circumscripția sa trei orașe și nouăsprezece comune, cu satele aferente, serviciul public al acestei instanțe adresându-se unui număr de cca. 80 000 de locuitori arondați acestei instanțe.
  Activitatea judecătoriei se desfășoară într-un sediu nou, proprietatea Ministerului Justiției amenajat și adaptat la condițiile necesare folosirii conform standardelor europene și în conformitate cu art. 86/1 și urm. din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor , în sensul că cele două săli de ședință au fost amenajate și dotate în anul 2012, cu mobilierul necesar judecătorilor, procurorului, grefierului, avocaților, părților, persoanelor private de libertate și publicului.
  Odată cu mutarea activității instanței în noul sediu s-a avut in vedere concentrarea tuturor compartimentelor instanței ce au program cu publicul la parterul clădirii astfel încât să ușureze accesul justițiabililor si întreaga activitate a instanței cu acest specific să fie reunită într-o zonă unică, ușor de reperat și utilizat urmărindu-se totodată limitarea accesului publicului la nivelul superior al clădirii , unde funcționează birourile judecătorilor și ale personalului auxiliar.
sebes

Judecătoria Sebeș

  Judecătoria Sebeș s-a înființat în anul 1997 și funcționează într-o clădire edificată în anul 1920 având o arhitectură cu influențe de JUGEND STIL, aflată în administrarea Ministerului Justiției.
  Sediul dispune de o sală de ședințe, 5 birouri și alte spatii funcționale, cu o suprafață de 665 mp.
CIRCUMSCRIPŢIA TERITORIALĂ
ORAŞE: SEBEŞ
COMUNE: CÎLNIC, CUT, DAIA ROMÂNĂ, DOŞTAT, GÎRBOVA, OHABA, PIANU, SĂSCIORI, ŞPRING, ŞUGAG